A Ryanair lecsökkenti az angliai járatainak a számát, ami a budapesti járatokat is érinti 1

Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair azt tervezi, hogy csökkenti a szigetországba menő járatok számát, az EU-s népszavazás végeredményét követően.

RyanAir0512b

A vállalat közzétett egy nyilatkozatot a napokban, miszerint nagyon csalódottak amiatt, hogy Nagy-Britannia a kilépés mellett döntött. A jelentésben az is benne szerepelt, hogy a vállalat a brexit miatt módosította a hosszútávú stratégiáját, és csökkenteni fogja a közeljövőben a Nagy-Britanniába menő és az onnan induló repülőjáratok számát.

„A hangsúlyt a következő két évben át fogjuk helyezni a brit repülőterekről a többi Európai Uniós reptérre. Ezen a télen már csökkenteni is fogjuk számos járatunk gyakoriságát, legfőképp a Stansted-i repülőtérről induló járatok esetében, ahol a növekedési ütemtervünket már több évre előremenőleg túlteljesítettük.” – nyilatkozta a légitársaság tulajdonosa.

A legtöbb angliai magyar a Ryanair járataival repül, és azt is elmondhatjuk, hogy talán a legpopulárisabb járat pont a Stansted és Budapest között repkedő a kint élő magyarság köreiben, szóval, ha azt is megritkítják, annak sokan nem fogunk örülni. Arról egyelőre részletes információ nem látott napvilágot, hogy a szóban forgó, főleg stanstedi járatokat milyen mértékben fogják ritkítani, azonban afelől megnyugtatták az utasokat, hogy egyelőre egy nagy-britanniai járatot sem fognak teljesen törölni.

Az ír légitársaság legtöbb vezetője nyíltan az EU-ban való maradás mellett kampányolt a népszavazást megelőzően, sőt még szuperolcsó jegyárakat is ígértek, azonban a dolgok más irányt vettek, most, hogy az ország lakossága a kilépés mellett döntött.

A jegyárak mindemellett várhatóan 6%-kal csökkenni fognak, egyrészt azért mert a kilépés hírének hatására a font gyengülni kezdett, másrészt pedig az elmúlt hetekben, hónapokban egyre gyakoribbá vált terrortámadások miatt.

A Ryanair járatai főként a Gatwick és a London Stansted repterekről indulnak szerte Európa nagyvárosaiba, a főszezont leszámítva szinte mindig rettentő olcsón. Nem ritka, hogy egy-egy adott akciónak köszönhetően 20 fontból megvan a repülőjegyünk Londonból Magyarországra és vissza.

A vállalat ellen ugyanakkor vizsgálat zajlik a rejtett költségek miatt, ami a figyelmetlen utasoknak akár komoly költségeket is okozhat, úgy mint egy szimpla név átiratása egy jegyen, ami akár  £160-unkba is „fájhat”.    Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után